skip to Main Content
Pozdravno Pismo – NAUK

Naucni Akademski Umjetnicki Klub BiH gradjana u Nizozemskoj

www.nauk.nl

Pozdravno pismo danima BHAAAS-a u Tuzli

Uvazene kolege ,

Zelimo ovim putem da vam cestitamo na uspjesnoj organizaciji BHAAAS dana u Tuzli.

Sa velikim interesovanjem pratimo vas rad i nastojanja da pripomognete naucnom razvoju i razmjeni znanja u BiH. Takodje smo veoma sretni da se u Americi i Kanadi ovim putem siri saznanje o velikim naucnim kapacitetima BiH gradjana u i van nase zemlje. U nasem naucnom radu i organizovanju u Nizozemskoj i Evropi cesto uzimamo za primjer vase uspjesne aktivnosti, koji mogu da posluze kao baza uspjesnog nacina povezivanja nauke iz dijaspore citavog svijeta sa naukom u nasoj maticnoj zemlji Bosni i Hercegovini.

Kao kolege iz dijaspore zelimo isto tako solidarno da se zahvalimo Ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice BiH, Univerzitetskim gradovima Sarajevu i Tuzli, koji su takodje ulozili mnogo truda da ova manifestacija bude tako uspjesna. Na kraju zelim da pozdravim i kolege u Bosni i Hercegovini koji su kao domacini svojim ucescem i angazovanjem nacinili da ova manifestacija postane sveopsti bosanskohercegovackinaucni skup, uz prisustvo velikog broja stranih naucnika i prijatelja nase BiH.

U nasem buducem radu i organizovanju smo veoma zainteresovani da prosirimo nasu saradnju sa svima vama te da u buducnosti radimo skupa na realizovanju zajednickih projekata .

U ime kolega iz NAUKA zelim vam da ove intenzivne naucne susrete provedete u dobrom zdravlju i lijepom raspolozenju .

Uz postovanje i prijateljski pozdrav,

Dr. Ervin Sendijarevic

Back To Top