skip to Main Content

Dr-Mahira-Tanovic-BHAAAS-President

BHAAAS je još jednom dokazao da
je jedinstven u promovisanju
istinskih vrijednosti

Dragi prijatelji,

Velika mi je čast da Vas kao predsjednik Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) pozdravim i ugostim na jednom od najvećih naučnih događaja u regionu “12. Dani BHAAAS-a u BiH” koji će se održati od 24.06. do 27.06. 2021. godine u Mostaru.

Pred nama su 30 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Družit ćemo se s oko 300 eminentnih predavača i stotinama sudionika iz više od 20 zemalja. Ove godine smo zbog pandemije korona virusa odlučili simpozije prenositi i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim naučnicima koji neće biti u mogućnosti doći u Mostar.

Veoma sam sretna što će se ovaj veliki događaj najzad održati u mom Mostaru. Prošle godine smo morali odgoditi održavanje 12. Dana BHAAAS u BiH zbog pandemije, ali sada su se stekli uvjeti da možemo u smanjenom kapacitetu realizovati za nas ovu značajnu konferenciju. Veoma sam radosna i ponosna što ćemo baš u Mostaru promovisati Monografiju BHAAAS na kojoj su godinama vrijedno radili naše kolege iz BHAAAS-a.

Koristim priliku da se zahvalim našem Organizacionom odboru na sjajno odrađenom poslu, organizaciji i impresivnom programu kojeg nije bilo lako kreirati u ovoj vanrednoj situaciji. Također, upućujem iskrene čestitke i svim našim članovima i simpatizerima koji su nam nesebično pomagali u organizaciji 12. Dana BHAAAS u BiH.

BHAAAS je još jednom dokazao da je jedinstven u promovisanju istinskih vrijednosti, kao i poticanju dijaloga između akademika, umjetnika, profesionalaca i istraživača iz Bosne i Hercegovine i njezine dijaspore u Sjevernoj Americi i širom svijeta.

Želim vam da uživate ova četiri dana u međusobnom druženju, da steknete nova znanja i iskustva, ali i nova prijateljstva, te da upoznate ovaj predivni grad i njegove ljepote.

Dobro nam došli!

Mahira Tanović,
Predsjednica BHAAAS

Back To Top