skip to Main Content
Jedinstveno Takmičenje Za Ph.D Studente Iz Bosne I Hercegovine I Dijaspore

Za pobjedničke prezentacije omogućeno preko 19.000 KM nagrada

Fondacija budućnost u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Asocijacijom za napredak nauke i tehnologije (ANU BiH), Bosanskohercegovačko-američkom akademijom nauka i umjetnosti (BHAAAS) i Bosana fondacijom, organizuje jedinstveno takmičenje za Ph.D studente iz Bosne i Hercegovine i one koji svoje porijeklo imaju u BiH.

3MT (3 Minute Thesis) pruža studentima mogućnost istraživanja da razviju svoje akademske, prezentacijske, istraživačke i komunikacijske vještine, te vještine vođenja zajednice objašnjavajući svoja istraživanja publici koja nije iz njihove oblasti djelovanja. S obzirom da takmičenje obuhvata istraživače i studente iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva, takmičenje će se odvijati online.

Iz Fondacije budućnost ističu da takmičenje ima više ciljeva, a ključni su kreiranje snažne zajednice istraživača, komuniciranje važnih istraživanja široj javnosti te jačanje komunikacijskih i drugih važnih vještina bh. Ph.D istraživača.

 

Zašto se trebate prijaviti?

Kao Ph.D student imat ćete priliku predstaviti svoju doktorsku tezu, unaprijediti svoje komunikacijske vještine, te kroz učešće na prvom takmičenju ovakve vrste upoznati i druge istraživače širom svijeta i biti dio snažne zajednice. Da bi se prijavili na takmičenje, studenti trebaju da ispune sljedeće uvjete:

  • Prezentacije će biti održane na engleskom jeziku (internacionalnom jeziku istraživanja).
  • Prezentacije su ograničene na 3 minute i takmičari koji pređu 3 minute bit će diskvalifikovani.
  • Dopušten je jedan statični prikaz (bez prijelaza, animacija ili ‘kretanja’ bilo kojeg opisa).
  • Video se može snimati kod kuće ili na drugom mjestu, ali mora imati samo jedan ugao kamere snimljen iz statičnog položaja. Povećavanje i smanjivanje statičnog položaja je prihvatljivo. Prilikom prezentacije morate biti vidljivi.
  • Tokom snimanja audio mora biti kontinuirano prisutan – bez editovanja, prekidanja i slično (Iz tog razloga, morate vidi vidljivi tokom prezentacije).
  • Smatra se je video počeo kada student počne prezentaciju pokretom ili glasom (početni studentski slajd nije uključen u vrijeme prezentacije).
  • Tokom videa nisu dozvoljeni dodatni elektronski mediji.
  • Odluka sudija je konačna.

“Odabir pobjedničkih prezentacija bit će organizovan od strane uspješnih bh. eksperata/profesora iz različitih oblasti iz cijelog svijeta” – poručuju iz Fondacije budućnosti u BiH. 

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite svoje istraživačke teze. Prijave su otvorene do 15. oktobra 2020. godine, a više informacija pronađite ovdje.

Za više informacija kontaktirajte marketing tim Fondacije budućnosti u BiH na +38761934093 (Kenan Kurdić, Chief Marketing Officer).

Back To Top